top of page

Vårt team av Funktionella Fotspecialister.

Vårt team består av drivna individer runt omkring i Sverige med olika utbildningar och kompetenser i bagaget. Alla har dock en sak gemensamt, att de har ett brinnande intresse för att hjälpa dig att återskapa funktionella, smärtfria och starka fötter. Samtliga personer på denna hemsida har fått en gedigen utbildning i fotens funktionella anatomi av

Leg. Fysioterapeut Rasmus Svärd (@physiorasmus). Vi står redo att hjälpa dig med hallux valgus, hammartå, plantar fasciit, hälsporre, metatarsalgia, mortons neuroma, tibialis posteriorsyndrom & tendinopati för att nämna några exempel. 

image (1).png

Göteborg & Stockholm

Rasmus Svärd, Leg. Fysioterapeut

Rasmus är grundare av Fotspecialist.se , posturalworkout.com, wydefootwear.com.

Han har över 12 års erfarenhet att jobba med allt från smärtpatienter till elitidrottare på högsta nivå. De senaste åren har han specialiserat sig djupare inom fotens funktion och delat den kunskapen i poddar, genom kurser och med patienter med fantastiska resultat

  • Facebook
  • Instagram
043A3401.jpg
steg1_text2x.png

Göteborg

Danielle Jervelycke, Leg Fysioterapeut

Rörelse får mig att känna mig fri och levande. Yoga gav mig den upplevelsen i koncentrerad form, cirkeln slöts genom Fysioterapi & Postural terapi studier. Den sista pusselbiten fanns i fötternas funktion, att stå stadigt i livet fysiskt ger balans åt tankar, stress och smärta!  Varmt välkommen på ett besök

2-043A3317.jpg
steg1_text2x.png

Stockholm

Linnea Österberg, Dipl. Postural Terapeut

Att utbilda mig inom Postural Träning blev det självklara valet eftersom det gav en långsiktig lösning där man kommer åt grundorsaken i kroppen. OPtimum-tränare utbildningen, Physio-Scale konceptet och nu fotens funktion är viktiga delar i mitt arbete mot en funktionell och balanserad kropp. Jag ser fram emot att få hjälpa dig på din resa!

043A3369_edited.jpg
steg1_text2x.png

Kungälv

Helena Zätterberg, Osteopat 

Jag brinner för att hjälpa människor till ett bättre välmående, min resa började för många år sedan då jag utbildade mig till friskvårdsterapeut. Jag tillbringade fyra år på Osteopatutbildningen vilket gav mig en gedigen grund att stå på. Tidigt började jag känna att jag sökte efter något mer. Osteopatutbildningen gav mig otroligt mycket kunskap inom manuella behandlingstekniker, Funktionell Fotspecialist är ett verktyg som kompletterar min arsenal.

123_4 (2).jpg
steg1_text2x.png

Göteborg

Linus Ånevall, Dipl. Postural Terapeut

Jag älskar att optimera och har ett brinnande intresse för kroppen och prestation. Efter att ha sprungit många ultramaratonlopp globalt, vill jag hjälpa mina klienter uppleva smärtfrihet genom postural terapi och funktionella fötter. Båda dessa aspekter är oerhört viktigt för ett lätt löpsteg! Jag hoppas vi ses

043A3327.jpg
steg1_text2x.png

Göteborg

Joakim Hall, Fysioterapistudent (Termin 5/6)

Som fysioterapeut har jag valt att fördjupa mig inom fotens anatomi och funktion, då det är den enda sensoriska kontakten vi har mot marken. Den är komplex och ska fungera både stötdämpande men också fjädrande i varje steg vi tar och är den första delen i kroppens belastningsfördelning.    

 

Genom att arbeta med foten kan man återskapa och förbättra rörlighet och funktion. På så sätt kan man både öka prestation och få bukt på andra smärta- och belastningsproblem, inte bara i foten utan genom hela kroppen. 

 

Om du är nyfiken på att veta mer så hjälper jag dig gärna till att få ett nytt perspektiv på dina fötter och hur dom kan stärka hela din kropp. 

3609A690-FA3F-4F55-B010-CD03F6854C15.JPG
steg1_text2x.png

Ulricehamn (Västra Götaland)

Saga Terrvik, Osteopat

Besöksadress: Ulricehamn, Garvaregränden 2 

Saga jobbar med Osteopati och Postural Träning på sin klinik.

0706-942221
saga@terrvik.se

www.sagaterrvik.se

IMG_4592 2.jpeg
steg1_text2x.png

Mullsjö (Västra Götaland)

Christin Chronholm, OptimumTränare

Efter en egen hälsoresa från kronisk värk till smärtfrihet hjälper nu Christin andra att göra samma resa. 

20230302_124555.jpg
steg1_text2x.png

Äppelbo (Dalarna)

Lena Nilsson, Fysiopraktor

Lena Nilsson finns i Äppelbo (Dalarna) och har en mängd utbildningar i bagaget:

Lic Fysiopraktor,

Dipl. Kinesioterapeut, dipl.Massageterapeut,

Cert. Massör,

Dipl. Physioscale coach - Postural träning, PT 

besöksadress: Rågsveden 17, 78694 Äppelbo (Dalarna)

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
jag.jpg
steg1_text2x.png

Mariefred (Södermanland)

Ingela Leijonhufvud, Postural Tränare

Posturalträning enl PhysioScale &Optimum Metoden

Massageterapi

Medicinsk laserbehandling

image0 (4).jpeg
steg1_text2x.png

Flen (Södermanland)

Marie Sjöberg, Kinesiolog

Marie driver Västergårdsmassage och Hälsa. Med ett stort intresse för kroppen och dess självläkande förmåga, gick hon sin förstamassageutbildning 2002. Sedan har kunskapsbanken byggts på med bla. Kinesiologi, postural träningoch medicinsk yoga. Att arbeta med alla dessa bitar tillsammans bygger en helhet, där mina nyakunskaper om fotens funktion är en viktig pusselbit.

Marie Sjöberg.jpg
steg1_text2x.png

Örebro

Åsa Lamu, Postural Tränare

Utbildningen inom Postural träning har gett mig en fantastiskt bred verktygslåda där jag kan hjälpa mina kunder med många olika problem. Jag har även gått steg 1 i fotspecialist utbildningen som gett mig en fantastisk kunskap att kunna hjälpa och behandla olika fotproblem. Som Postural tränare arbetar jag med en holistiskt syn, jag ser hela dig.

MåbraVerkstan i Örebro Engelbrektsgatan 37

359439681_1067233427777497_3416633405512693911_n.jpg
steg1_text2x.png

Göteborg

Paula De Hollanda, Postural Tränare

Som dansare har kroppens rörelse- och uttrycksförmåga alltid varit intressant. Nyfikenhet drev mig att utbilda mig inom Postural Träning och till medicinsk massageterapeut. Där har jag fått redskap för att förstå hur stelhet och smärta i kroppen kan uppstå och hur vi med hjälp av behandling och träning kan hitta tillbaka till en kropp i balans med ökad rörlighet och mindre smärta. En kropp att må bra i! Hon finns på Pilgatan 2A i Göteborg och hennes hemsida är: www.rörelsefrihet.se

Paula.jpg
steg1_text2x.png

Göteborg

Martin Bjufors, Löpcoach

Efter att ha utbildat mig inom Postural terapi hittade jag den förklaring som jag saknat hos tidigare läkare och fysioterapeuter. Genom att kunna hjälpa kroppen tillbaka till en balans och främja rörelse genom övningar och behandlingar så är detta rätt väg att gå.

Varje Steg - Lindholmsallén 26b, 41756 Göteborg 

Martin är utbildad:

Posturaltränare enligt PhysioScale, löpcoach & rörelsecoach 

image0 (2).jpeg
steg1_text2x.png

Stockholm

Liselotte Davidsson, Hälsocoach

Liselotte har en mängd utbildningar: 

PhysioscaleCoach Steg 1

 Holografisk Kinesiolog HKT

Fysisk och mental Tuning 

Fasciaspecialist , Djupvåg

Käkledsterapeut & PT 

QINOpraktik terapeut 

Medveten Andningsinstuktör

Kost och näringsrådgivare 

Stress och friskvårds terapeut 

Hälsocoach, Massageterapeut 

Taktil massör, LPG terapeut

image_67160577.JPG
steg1_text2x.png

Stockholm

Christina Carlsson, Postural Tränare

Christina Carlsson är verksam i Stockholm och har en mängd utbildningar under bältet, bland annat: 

Kinesiolog, Postural Tränare enligt både Optimum & PhysioScale, Lymfascia massör mm.

20230730_104220.jpg
steg1_text2x.png

Stockholm

Mia Dahlälv, Postural Tränare

Maria Dahlälv

4Posture.com

Utbildningar:

Physioscale Schale coachlymfmassör och kinesiolog

Finns på:

4Posture Stockholm
Vendelsö Skolväg 8
13673 Vendelsö.

image0 (3).jpeg
steg1_text2x.png

Skärblacka (Östergötland)

Helene Strandberg, Optimum-tränare

Helene har 30 år i branschen och är certifierad massageterapeut, certifierad Yogalärare 200 h RYT, personligtränare, kostrådgivare, mammamagetränare, hälso- och livscoach. Lärare/utbildare för manuell lymfdränage och vattengymnastik. Licensutbildad Optimumtränare samt Physio scale coach. 

HShl-20598299453.jpeg
steg1_text2x.png

Västerås

Jessica Nordsäter, Postural Tränare

Att med Postural träning kunna hjälpa människor med smärta och stelhet i kroppen till ett smärtfritt liv och ökad funktion är helt fantastiskt. Att kunna analysera och behandla även fötterna är ett riktigt bra komplement för att åtgärda grundorsaken till klienters problem.  

Postural by JN

Svärdsliljegatan 13b

722 27 Västerås

8A6055FF9E0749819C32D3DAB4868B21.jpg
steg1_text2x.png

Stockholm

Isabella Habijan, Yogalärare

Isabella är fot-och löpcoachen, hälso-och livsstilsterapeuten, yogaläraren och dans-och rörelseterapeuten som älskar att “blåsa liv” i människor på hennes retreat och workshops, genom coaching och AntiGravity Yogaklasser. Med lång erfarenhet inom områden som träning, stress och mindfulness och som holistisk coach/PT hjälper Isabella dig att börja prioritera dig själv och din kropp. Vi utgår från foten och bygger en grund för en vital kropp, ökar din mentala energi och skapar en emotionell balans som leder till en hållbar hälsa.

WhatsApp Image 2024-03-01 at 18.49.24.jpeg
steg1_text2x.png

Kalix (Norrbotten)

Ulrika Öquist, Kinesiolog

Jag har jobbat med Kinesiologi i 19 år. Jag är från starten utbildad av kiroprator/Kinesiolog, utbildad massör, diplomerad kinesiolog på svenska kinesiologiskolan och är även utbildad till diplomerad Holografisk kinesiolog på Kilmanhealth. Genom åren har jag fortsatt att utbilda mig inom olika områden för att kunna ge en så bra behandling till kunden som möjligt och gå till botten med grundproblemen kunden har. Fötter har alltid varit viktigt i alla mina behandlingar och nu kan jag hjälpa än fler som Diplomerad Funktionell fotspecialist.
Kalix Norrbotten
Hemsida: www.qihealth.se
Tele: 072-575 2222
Adress: Hästholmsvägen 7,95295 Båtskärsnäs
Mail: Ulrika@qihealth.se
QiHealth.jpg
steg1_text2x.png

Vargön (Västra Götaland)

Marie Örnroth, Postural Tränare

Massage och Aloe vera Marie Örnroth 

Storegårdsvägen 54A

468 32 Vargön

Tel: 0707-420303

mail: marie@massage-aloevera.se

hemsida: www.massage-aloevera.se

 

Posturalträning 

Kraniosakralterapi

Massage

IMG_5090.jpeg
steg1_text2x.png

Nästa Diplomerade Fotspecialist?

Vill du bli en del av teamet och utbilda dig inom fothälsa?

next person.png
bottom of page